Sinds 2020 heeft Nederland er een nieuw bakfietsmerk bij: Carqon. Ontworpen om jonge ouders de beste bakfietservaring te bieden. Aan deze ambitie zijn jaren van ontwikkeling vooraf gegaan. Het resultaat is een hoogwaardige elektrische familiebakfiets met unieke kenmerken. 

Een familiebakfiets met ‘het beste van alles’ in design, veiligheid, functionaliteit en techniek. Dat was het vertrekpunt van de ontwikkelaars van Carqon. Een bakfiets die ouders wil verleiden om de auto vaker te laten staan. Dat vereist nieuwe specificaties.

Baanbrekende actieradius
Met een bereik van 120 – 140 kilometer heeft Carqon de grootste actieradius in de bakfietsmarkt. Carqon maakt gebruik van de nieuwste generatie krachtige Bosch middenmotor (Bosch Performance CX Cargoline) en biedt de mogelijkheid voor een dubbele accu. Daarmee ontstaat een nieuwe vrijheid om grenzen te verleggen. Zo fiets je eenvoudig van Amsterdam naar Utrecht en weer terug.

Primeur: uniek deurtje in de bak
De Carqon Classic heeft als eerste familiebakfiets een deurtje aan de zijkant van de bak. Zo stappen kinderen zelf in- en uit en hoef je niet meer te tillen. Het deurtje is voorzien van een kinderveiligheidsslot en is naadloos geïntegreerd in de bak. De stevige HDPE-kunststof bak is verhoogd uitgevoerd waardoor kinderen veilig diep in de bak zitten en biedt plaats aan twee kinderen en een baby in Maxi Cosi drager.

Prijswinnend ontwerp
Het 100% aluminium frame kent een sportieve geometrie en hoge torsiestijfheid waarmee de fietsprestatie is verbeterd. Het lage zwaartepunt in combinatie met stevige Schwalbe-banden en voorvork-vering levert een comfortabele, soepele fietservaring op. Het ontwerp van de Carqon heeft dankzij het onderscheidende karakter meerdere design-awards gewonnen.

Soepele kabelbesturing
De Carqon is uitgerust met het ‘Double Cable Steering System’. Een techniek uit de automotive industrie. De dubbele kabelsturing zorgt voor een directe en soepele stuurervaring. De hydraulische remschijven (Tektro Dorado 4-Piston) garanderen een veilige, gelijkmatige remkracht doordat iedere schijf op vier plaatsen remt.

Nederlands vakmanschap
Carqon is onderdeel van de Accell-group met bekende fietsmerken Batavus, Babboe, Sparta, Koga, Haibike en Winora. Productie en assemblage vindt plaats bij Accell in Heerenveen. Deze samenwerking maakt het mogelijk om kennis, kwaliteit en superieure onderdelen te combineren in een bakfiets waarmee we een nieuwe standaard willen neerzetten in de bakfietsmarkt.