Testrit bikefitting

Wat is Retül bikefitting en wat zijn de voordelen?

Uitleg retul bikefitting

Hoe werkt Retül bikefitting?

Stap 1: Voetmeting
Tijdens de voetmeting wordt de positie en stabiliteit van je voeten op de pedalen geanalyseerd. Hierbij wordt gekeken naar de juiste plaatsing van de schoenplaatjes en eventuele ondersteuning die nodig is om een goede krachtoverdracht en stabiliteit te garanderen. Een goede voetmeting legt de basis voor een efficiënte trapbeweging.

Stap 2: Zadelmeting
De zadelmeting richt zich op het vinden van de optimale hoogte, voor-achter positie en kanteling van het zadel. Door nauwkeurige metingen en aanpassingen wordt het comfort en de ondersteuning van je zitvlak geoptimaliseerd. Een goed afgesteld zadel zorgt voor een goede balans tussen comfort en maximale krachtoverdracht.

Voetmeting bikefitting
Zadelmeting bikefitting

Stap 3: Balans
Tijdens de balanstest wordt je balans en stabiliteit op de fiets geëvalueerd. Dit omvat het beoordelen van je houding, uitlijning en symmetrie tijdens het fietsen. Met behulp van geavanceerde meetapparatuur en visuele observatie wordt ervoor gezorgd dat je een stabiele en evenwichtige positie op de fiets hebt, wat belangrijk is voor zowel comfort als efficiëntie.

Stap 4: Plaatsen van sensoren
Om nauwkeurige gegevens te verzamelen tijdens het bikefitting-proces, worden er sensoren geplaatst op verschillende punten van de fiets en het lichaam. Deze sensoren meten onder andere de bewegingen, krachten en drukpunten tijdens het fietsen. Dit helpt bij het verkrijgen van objectieve gegevens die worden gebruikt om de afstelling van de fiets verder te verfijnen.

Balans bikefitting
Sensoren bikefitting

Stap 5: Testrit
Na het aanpassen van de fiets volgens de verzamelde gegevens en observaties, wordt er een testrit uitgevoerd. Hierbij krijg je de kans om de aangepaste fietspositie en afstelling te ervaren en feedback te geven. De bikefitter zal aandachtig luisteren naar je ervaringen en eventuele verdere aanpassingen doorvoeren om de perfecte balans tussen comfort en prestaties te bereiken.

Stap 6: Resultaat
Na afloop van het bikefitting-proces ontvang je een gedetailleerd rapport met de resultaten. Dit omvat de aanpassingen die zijn gedaan, de metingen en observaties, evenals aanbevelingen voor eventuele vervolgstappen. Met de verkregen resultaten kun je genieten van een betere fietservaring, verbeterd comfort en mogelijke prestatieverbeteringen op de fiets.

Testrit bikefitting
Resultaten bikefitting

“Vind je ideale rit met de perfecte afstelling. Bikefitting, waar comfort en prestatie elkaar ontmoeten.”

Bike Totaal Landewe

Retül bikefitting services/prijzen

Retul services bikefitting

Plan nu je afspraak in!

Beveiligingscode:
security code
Vul beveiligingscode in:

Submit